Suroviny
- vejce 4 ks
- polohrubá mouka 4 ks
- cukr krupice 3 lžíce
- prášek do pečiva 1/2 sáčku
- sůl špetka
- mascarpone 1 ks
- smetana ke šlehání 30 % 1 ks
- ztužovač šlehačky 1 ks
- cukr moučka 2 lžíce
- jahody
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Do žloutkové směsi přidáváme na střídačku lžíci sněhu a lžíci mouky smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Opatrně mícháme, aby směs zůstala nadýchána a nespadla. Vylejeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova při 180°C, pak necháme piškot vychladnout.
Mezitím si smícháme mascarpone s cukrem a trochou smetany. Ze zbylé smetany a ztužovače vyšleháme šlehačku, kterou smícháme s mascarpone. Vznikne hladký krém, kterým pomažeme vychladlý piškot. Čerstvé jahody nakrájíme na malé kousky, zabalíme do rolády a ideálně necháme odpočinout do druhého dne.
Zdroj: Piškotová roláda s mascarpone a jahodami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/piskotova-rolada-s-mascarpone-jahodami [On-line 11.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář