Suroviny
- vejce 6 ks
- cukr krupice 6 lžic
- vanilkový cukr 1 sáček
- polohrubá mouka 6 lžic
- prášek do pečiva 1/2 sáčku
- smetana ke šlehání 1 kelímek
Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr, polohrubou mouku a půl prášku do pečiva. Nakonec vmícháme žloutky.Pečeme asi deset minutna pečícím papíře v předehřáté troubě vyhřáté asi na 200 stupňů.Po upečení roládu ihned stočíme a po vychladnutí plníme bílou nebo pařížskou šlehačkou a ovocem. Navrchu ještě celou pomažeme šlehačkou.
Zdroj: Piškotová roláda se šlehačkou, káva; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/piskotova-rolada-se-slehackou-kava [On-line 14.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář