- 4 chlebové bochníčky (např. po 20 dkg)
- 400 g filé z lososa nebo filé z bílé tresky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- asi 2 cm čerstvého zázvoru
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 lžička kurkumy nebo indického koření Garain Masala
- špetka chilli
- 1 plechovka kokosového krému
- trochu vody
- 1 lžíce citrónové nebo limetkové šťávy
- sůl
- na ozdobu citrón, čerstvý koriandr nebo zelená petrželka.
Na rozehřátém oleji orestujeme nasekanou cibuli, zázvor a česnek, přidáme chilli a kurkumu, kokosový krém rozmíchaný s vodou a přivedeme k varu. Vložíme na kostky nakrájenou rybu, okyselíme, osolíme a vaříme asi 10 minut. Hotovou polévkou naplníme rozkrojené a částečně vydlabané bochníčky, které můžeme před plněním rozpéct v troubě.
Poslední tip, trik či komentář