Suroviny:
- bílé fazole
- bílý chleba
- parmezán
- mrkev
- petržel
- brambora
- černá kapusta
- řapíkatý celer
- rajčata
- červená cibule
- zeleninový vývar
- olivový olej
- sůl
- pepř
Zeleninový vývar přiveďte k varu a přidejte mrkev, petržel a bramboru nakrájenou na kostičky. Osolte a opepřete a nechte povařit. Po chvíli postupně přisypte vařené bílé fazole, část rajčat zbavených slupky, řapíkatý celer a cibuli nakrájenou najemno.
Na závěr vložte černou kapustu a nechte změknout.
Na dno talíře rozlámejte chleba, pokapejte olejem, přidejte zbytek krájených rajčat, zalijte uvařenou polévkou a posypte nastrouhaným parmezánem. Potom ještě zakápněte olivovým olejem a podávejte.
Zdroj: POLÉVKA RIBOLLITA; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-na-sefovo-premierove-menu-pro-zeny [On-line 07.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář