Ingredience
- vepřové kosti 1 kg
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 1 dávka
- půl cibule 1 dávka
- nové koření 4 kuličky
- celý pepř 5 kuliček
- bobkový list 1 kus
- domácí nudle 1 dávka
- vepřová játra 500 g
- vejce 1 kus
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- majoránka 1 špetka
- česnek 2 stroužky
- sůl a pepř 1 špetka
- zelená petrželka 1 dávka
Omyté kosti s masem dáme do hrnce vařit – pomalu táhneme. Postupně přidáváme koření a pokrájenou zeleninu, sůl. Vaříme cca 90 minut. Poté vývar scedíme, můžeme nastavit bujonem a vrátit obrané maso – chceme-li. Z rozmixovaných jater, česneku, vejce a koření vytvoříme spolu s potřebným množstvím strouhanky knedlíčky, které si zavaříme zvlášť, stejně jako domácí nudle. Nakonec vše spojíme dohromady a ozdobené petrželkou neseme na stůl.
Zdroj: Polévka s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-s-jatrovymi-knedlicky-0 [On-line 26.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář