Suroviny
- hovězí maso 300 g
- salám 100-150 g
- uzené maso 100-150 g
- mrkev 1-2 ks
- kuřecí párky 100-150 g
- kyselá okurka 4 ks
- rajský protlak 100 g
- olivy bez pecky 100 g
- bobkový list 2 ks
- citron 1 ks
- lák z kyselých okurek
- sůl
- pepř
Nejprve si uděláme vývar z masa, kam přidáme kořeni podle chuti a jednu mrkev. Další mrkev nastrouháme, osmažíme a přidáme rajčatový protlak a podusíme na mírném ohni. Nakrájíme všechny druhy měkkého masa a klobásy na malé nudličky. Okurky také nakrájíme na nudličky a propláchneme horkou vodou.Pak do bujonu vložíme všechno maso kromě uzenin a vaříme deset minut, nakonec přidáme párky. Nakonec přidáme dušenou mrkev, nálev z okurek – dle chuti – a okurky a vaříme dalších 10 minut. Podáváme s olivami a citronem.
Zdroj: Ruská polévka „solanka“; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ruska-polevka-solanka [On-line 20.01.2016]
Poslední tip, trik či komentář