reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ruská polévka „solanka“

Suroviny

  • hovězí maso 300 g
  • salám 100-150 g
  • uzené maso 100-150 g
  • mrkev 1-2 ks
  • kuřecí párky 100-150 g
  • kyselá okurka 4 ks
  • rajský protlak 100 g
  • olivy bez pecky 100 g
  • bobkový list 2 ks
  • citron 1 ks
  • lák z kyselých okurek
  • sůl
  • pepř

Nejprve si uděláme vývar z masa, kam přidáme kořeni podle chuti a jednu mrkev. Další mrkev nastrouháme, osmažíme a přidáme rajčatový protlak a podusíme na mírném ohni. Nakrájíme všechny druhy měkkého masa a klobásy na malé nudličky. Okurky také nakrájíme na nudličky a propláchneme horkou vodou.Pak do bujonu vložíme všechno maso kromě uzenin a vaříme deset minut, nakonec přidáme párky. Nakonec přidáme dušenou mrkev, nálev z okurek – dle chuti – a okurky a vaříme dalších 10 minut. Podáváme s olivami a citronem.

Zdroj: Ruská polévka „solanka“; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ruska-polevka-solanka  [On-line 20.01.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.