Suroviny
- hovězí přední maso 0,5 kg
- petržel 1 ks
- sůl
- česnek 3-4 stroužky
- zelená petrželová nať
- majoránka
- střední cibule 1 ks
- česnek 2-3 stroužky
- střední mrkev 3 kousky
- celer kousek
- nového koření několik kuliček
- pepř několik kuliček
- sůl
játrové knedlíčky:
- kuřecí játra 300 g
- strouhanka
Maso na vývar řádné omyjeme, oškrábeme mrkev, celer, petržel a dáme do studené vody i s masem. Oloupeme cibuli a stroužky česneku. Přidáme koření a necháme vařit v tlakovém hrnci. Měkké maso vyjmeme z polévky, nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky.
Na játrové knedlíčky rozmixujeme játra i s česnekem. Přidáme majoránku, sůl, žloutek a podle potřeby zahustíme. Hmotu protlačíme sítem na halušky do vroucí, jemně osolené vody a necháme uvařit zvlášť, aby se nám nezakalila polévka. Nakonec uvaříme nudle ve slané vodě s trochou olivového oleje, scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme do vývaru.
Zdroj: Silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/silny-hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-nudlemi [On-line 08.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář