Suroviny
- slepice 1 ks
- mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- malý celer 1 ks
- cibule 1 ks
- česnek dle chuti
- sůl
- nové koření
Na játrové knedlíčky:
- slepičí játra
- vejce 1 ks
- polohrubá mouka dle potřeby
- sádlo 1 lžíce
- česnek dle chuti
- cibule 1/2 ks
- sůl
- pepř
Slepičí maso, koření a polovinu zeleniny dáme do velkého hrnce, zalejeme studenou vodou a dáme vařitvelmi mírným varem, spíše jen probubláváním, minimálně tři hodiny. Scedíme a do čistého vývaru zavaříme zbytek zeleniny nakrájený na kostičky a játrové knedlíčky. Nudle uvaříme zvlášť a do polévky je přidáváme scezené a propláchnuté. Na závěr přidáme hrstku nakrájené zelené petrželky.
Játrové knedlíčky: játra uškrábeme nožem, přidáme utřený česnek a najemno nakrájenou cibulku, vajíčko, sádlo, sůl a pepř. Dle potřeby zahustíme polohrubou moukou. Těsto zamícháme a dáme odležet do lednice, aby sádlo ztuhlo a knedlíčky se dobře tvarovaly.
Zdroj: Slepičí polévka s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-polevka-s-domacimi-nudlemi-jatrovymi-knedlicky-0 [On-line 06.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář