reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slepičí polévka s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

Suroviny

  • slepice 1 ks
  • mrkev 2 ks
  • petržel 1 ks
  • malý celer 1 ks
  • cibule 1 ks
  • česnek dle chuti
  • sůl
  • nové koření

Na játrové knedlíčky:

  • slepičí játra
  • vejce 1 ks
  • polohrubá mouka dle potřeby
  • sádlo 1 lžíce
  • česnek dle chuti
  • cibule 1/2 ks
  • sůl
  • pepř

Slepičí maso, koření a polovinu zeleniny dáme do velkého hrnce, zalejeme studenou vodou a dáme vařitvelmi mírným varem, spíše jen probubláváním, minimálně tři hodiny. Scedíme a do čistého vývaru zavaříme zbytek zeleniny nakrájený na kostičky a játrové knedlíčky. Nudle uvaříme zvlášť a do polévky je přidáváme scezené a propláchnuté. Na závěr přidáme hrstku nakrájené zelené petrželky.

Játrové knedlíčky: játra uškrábeme nožem, přidáme utřený česnek a najemno nakrájenou cibulku, vajíčko, sádlo, sůl a pepř. Dle potřeby zahustíme polohrubou moukou. Těsto zamícháme a dáme odležet do lednice, aby sádlo ztuhlo a knedlíčky se dobře tvarovaly.

Zdroj: Slepičí polévka s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-polevka-s-domacimi-nudlemi-jatrovymi-knedlicky-0  [On-line 06.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.