reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slepičí vývar s máslovými noky

Suroviny

  • slepice 1 ks
  • mrkev 2 ks
  • kořenová petržel 2 ks
  • kousek celeru
  • menší cibule 1 ks
  • nvé koření 4 kuličky
  • bobkový list 2 ks
  • celý pepř
  • máslo 1 lžíce
  • sůl
  • Na noky:
  • krupička 4 lžíce
  • rozpuštěné máslo 2 lžíce
  • vejce 1 ks
  • čerstvá petrželka
  • sůl

Slepici, jednu mrkev, jednu petržel, cibuli, kousek celeru a koření dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni 2-3 hodiny. Zbylou zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme nahrubo a na másle orestujeme. Vývar slijeme, původní zeleninu z vývaru vyhodíme.

Vejce, krupici a rozpuštěné máslo smícháme v řidší hladké těstíčko, lehce osolíme a vmícháme nadrobno nasekanou zelenou petrželku. Lžící vykrajujeme noky, které házíme do vařící polévky. Nočky jsou hotové, když vyplavou.

Vychladlou slepici obereme, maso nakrájíme na kousíčky a s opečenou zeleninou vrátíme dovývaru s noky a podáváme.

Zdroj: Slepičí vývar s máslovými noky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-vyvar-s-maslovymi-noky  [On-line 30.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.