Suroviny
- slepice 1 ks
- mrkev 2 ks
- kořenová petržel 2 ks
- kousek celeru
- menší cibule 1 ks
- nvé koření 4 kuličky
- bobkový list 2 ks
- celý pepř
- máslo 1 lžíce
- sůl
- Na noky:
- krupička 4 lžíce
- rozpuštěné máslo 2 lžíce
- vejce 1 ks
- čerstvá petrželka
- sůl
Slepici, jednu mrkev, jednu petržel, cibuli, kousek celeru a koření dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni 2-3 hodiny. Zbylou zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme nahrubo a na másle orestujeme. Vývar slijeme, původní zeleninu z vývaru vyhodíme.
Vejce, krupici a rozpuštěné máslo smícháme v řidší hladké těstíčko, lehce osolíme a vmícháme nadrobno nasekanou zelenou petrželku. Lžící vykrajujeme noky, které házíme do vařící polévky. Nočky jsou hotové, když vyplavou.
Vychladlou slepici obereme, maso nakrájíme na kousíčky a s opečenou zeleninou vrátíme dovývaru s noky a podáváme.
Zdroj: Slepičí vývar s máslovými noky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-vyvar-s-maslovymi-noky [On-line 30.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář