Ingredience
- půl slepice 1 dávka
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 1 dávka
- máslo 1 oříšek
- divoké koření (celý pepř, nové kořemí, bobkový list) 1 dávka
- domácí nudle 1 dávka
- zelená petrželka 1 hrst
- sůl a pepř 1 špetka
- masový knedlíček:
- kuřecí prso 1 kus
- drůbeží játra 100 g
- vejce 1 kus
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- majoránka 1 špetka
- česnek 3 stroužky
1. Vývar: Očištěnou slepici společně s divokým kořením vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Poté co voda začne vařit, stáhneme teplo pod bod varu a necháme táhnout. Stále sbíráme pěnu.
2. Ve vedlejším hrnci si rozpustíme ořech másla a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Orestujeme a zalijeme hotovým slepičím vývarem. Dle chuti dosolíme.
3. Masový knedlíček: Naškrabané kuřecí maso a mixovaná játra smícháme s vajíčkem a strouhankou. Dle chuti osolíme a opepříme a přidáme majoránku a česnek. Tvarujeme knedlíčky, které uvaříme v extra lázni.
4. Dokončení: Domácí nudle vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka, scedíme a propláchneme. Hotové masové knedlíčky servírujeme společně s domácími nudlemi přímo na talíř, kde je zalijeme horkým vývarem, kam jsme nakonec přidali pokrájenou petrželku.
Zdroj: Slepičí vývar se zeleninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-vyvar-se-zeleninou [On-line 22.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář