reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slepičí vývar se zeleninou

Ingredience

  • půl slepice 1 dávka
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) 1 dávka
  • máslo 1 oříšek
  • divoké koření (celý pepř, nové kořemí, bobkový list) 1 dávka
  • domácí nudle 1 dávka
  • zelená petrželka 1 hrst
  • sůl a pepř 1 špetka
  • masový knedlíček:
  • kuřecí prso 1 kus
  • drůbeží játra 100 g
  • vejce 1 kus
  • strouhanka dle potřeby 1 dávka
  • majoránka 1 špetka
  • česnek 3 stroužky

1. Vývar: Očištěnou slepici společně s divokým kořením vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Poté co voda začne vařit, stáhneme teplo pod bod varu a necháme táhnout. Stále sbíráme pěnu.

2. Ve vedlejším hrnci si rozpustíme ořech másla a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Orestujeme a zalijeme hotovým slepičím vývarem. Dle chuti dosolíme.

3. Masový knedlíček: Naškrabané kuřecí maso a mixovaná játra smícháme s vajíčkem a strouhankou. Dle chuti osolíme a opepříme a přidáme majoránku a česnek. Tvarujeme knedlíčky, které uvaříme v extra lázni.

4. Dokončení: Domácí nudle vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka, scedíme a propláchneme. Hotové masové knedlíčky servírujeme společně s domácími nudlemi přímo na talíř, kde je zalijeme horkým vývarem, kam jsme nakonec přidali pokrájenou petrželku.

Zdroj: Slepičí vývar se zeleninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-vyvar-se-zeleninou [On-line 22.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.