reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ŠPIKOVANÁ HOVĚZÍ JÁTRA

Suroviny:

  • 1,5 kg hovězích jater
  • 300 g slaniny
  • 3 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • 2 cm zázvoru
  • mletý hřebíček
  • 5 bobkových listů
  • tymián
  • 0,5 l červeného vína
  • 125 g másla
  • hrnek hovězího vývaru
  • cibulová jíška (tmavá)
  • vinný ocet
  • zelené fazolové lusky

Hrnec vytřeme máslem. Restujeme cibuli, petržel, mrkev, celer a zázvor. Játra prošpikujeme, dáme k zelenině a zalijeme vínem.
Na másle orestujeme slaninu, cibuli, kořenovou zeleninu, bobkový list, mletý hřebíček, tymián, zázvor, osolíme a zalijeme vývarem. Omáčku přecedíme a propasírujeme, dochutíme.
Porce jater dáme prohřát do hotové omáčky.
Na slanině orestujeme zelené lusky, osolíme, opepříme.
Játra s omáčkou podáváme s fazolkami a knedlíkem.

Zdroj: ŠPIKOVANÁ HOVĚZÍ JÁTRA; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 12.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.