Suroviny:
- 1,5 kg hovězích jater
- 300 g slaniny
- 3 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 2 cm zázvoru
- mletý hřebíček
- 5 bobkových listů
- tymián
- 0,5 l červeného vína
- 125 g másla
- hrnek hovězího vývaru
- cibulová jíška (tmavá)
- vinný ocet
- zelené fazolové lusky
Hrnec vytřeme máslem. Restujeme cibuli, petržel, mrkev, celer a zázvor. Játra prošpikujeme, dáme k zelenině a zalijeme vínem.
Na másle orestujeme slaninu, cibuli, kořenovou zeleninu, bobkový list, mletý hřebíček, tymián, zázvor, osolíme a zalijeme vývarem. Omáčku přecedíme a propasírujeme, dochutíme.
Porce jater dáme prohřát do hotové omáčky.
Na slanině orestujeme zelené lusky, osolíme, opepříme.
Játra s omáčkou podáváme s fazolkami a knedlíkem.
Zdroj: ŠPIKOVANÁ HOVĚZÍ JÁTRA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 12.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář