Suroviny
- skelet 1 ks
- stehna 2 ks
- mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- celer 1/2 ks
- pórek 2 ks
- sůl
- nové koření
- libeček
- petrželka na ozdobu
Játrové knedlíčky:
- kuřecí játra
- menší cibulka 1 ks
- vejce 2 ks
- pepř
- majoránka
- kmín
- česnek
- strouhanka na zahuštění
- hladká mouka
- sádlo 1 lžíce
- sůl
Nejdříve si opereme drůbeží maso. Pak vložíme společně se zeleninou a zbytkem ingrediencí do mírně osolené vody v hrnci. Vaříme na mírném ohni dvě hodiny doměkka. Až je uvařeno, vyjmeme maso, zeleninu a polévku přecedíme. Pak ji opět přivedeme k varu a doděláme knedlíčky.
Knedlíčky si připravíme tak, že na sádle zpěníme cibulku, aby změkla a zesládla. Jakmile zchladne, smícháme ji s ostatními surovinami. A vyválíme z nich kuličky, které vkládáme do vývaru.
Nudle si uvaříme bokem v mírně osolené vodě, knedlíčky v polévce. Podáváme ozdobené zelenou petrželkou.
Zdroj: Sváteční kuřecí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svatecni-kureci-vyvar-s-domacimi-nudlemi-jatrovymi-knedlicky [On-line 23.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář