Suroviny
- nové koření 4 kuličky
- petržel 1 ks
- menší cibule 1 ks
- mrkev 1 ks
- kousek celeru
- celerová nať
- krůtí droby
- petrželová nať
- olej 3 lžíce
- polévkové nudle
- pepř
- pepř 4 kuličky
- sůl
Do hrnce se studenouvodou vložíme krůtí droby, část mrkve, petržele, celeru, cibuli, česnek celerovou nať, koření a osolíme. Necháme táhnout 1,5–2 hodiny. Nastrouháme zbytek kořenové zeleniny na větším struhadle a orestujeme na oleji. Vložíme do přecezeného vývaru. Do vývaru vložíme obrané maso z kostí a orestovanou zeleninu a ještě chvíli povaříme.
V osolené vodě uvaříme zvlášť polévkové nudle (vaříme asi 1 minutu), které vložíme před podáváním do polévky. Dochutíme solí, popřípadě pepřem. Zdobíme pokrájenou zelenou petrželkou.
Zdroj: Sváteční polévka s domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svatecni-polevka-s-domacimi-nudlemi [On-line 21.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář