reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Valašská kyselice

Suroviny

  • kysané zelí 500 g
  • cibule 2 ks
  • olej
  • kvalitmí klobáska 3 ks
  • brambory 5 ks
  • smetana ke šlehání 1 ks
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • majoránka
  • hladká mouka na zahuštění
  • česnek 2 stroužky
  • cukr

Cibuli nakrájíme najemno a v hrnci ji orestujeme na troše oleje. Přidáme nakrájenou klobásku, chvilku restujeme, přidáme zelí, trochu vody, koření a chvíli dusíme. Pak přidáme nadrobno nakrájené brambory a vše povaříme. Přidáme šlehačku rozmíchanou s moukou na zahuštění a ještě chvíli vaříme, pak přidáme majoránku a prolisovaný česnek, podle chuti můžeme přidat trošku cukru nebo octa. Polévku nalijeme do talířů a doprostřed dáme na ozdobu trochu šlehačky.

Zdroj: Valašská kyselice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/valasska-kyselice  [On-line 21.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.