Suroviny
- kvalitní hovězí maso na větší kusy min 500 g
- rozpůlená cibule 1 ks
- celer 1/4
- střední mrkev na větší kusy 2 ks
- petržel na větší kusy 1 ks
- pórek 1/2
- černý pepř několik kuliček
- nové koření několik kuliček
- sůl
- bobkový list
Hovězí maso opláchneme, vložíme do dvou litrů studené vody a přivedeme k varu. Přidáme koření i zeleninu a přiklopíme pokličkou. Vše necháme nejméně dvě a půl hodiny vařit mírným varem. Během vaření hlídáme vývar, aby zůstal čistý, a sbíráme vznikající pěnu naběračkou. Vývar scedíme co nejhustším sítkem, případně cedník vyložíme utěrkou. Takto připravený vývar podáváme s nakrájeným uvařeným masem a zeleninou.
Zdroj: Vulgárně zeleninový sciriusový sójový vývar; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vulgarne-zeleninovy-sciriusovy-sojovy-vyvar [On-line 11.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář