Ingredience
- drůbeží skelety 1 kg
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 1 dávka
- cibule 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
- libeček a petrželka 1 dávka
- domácí nudle 1 dávka
na játrové knedlíčky:
- játra 500 g
- česnek 1 stroužek
- majoránka 1 špetka
- strouhanka (dle potřeby) 1 dávka
- vejce 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
1. Nejprve v osolené vodě uvaříme drůbeží skelety. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, koření a libeček a vaříme doměkka. Skelety vyndáme.
2. Do hotové polévky zavaříme knedlíčky, které jsme mezitím vyváleli z uvedených surovin. Popřípadě přidáme dobré nudle, pokud je máme. Polévku dochutíme a ozdobíme natí.
Zdroj: Vývar s knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-s-knedlicky [On-line 28.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář