Suroviny
- hovězí maso 1 kg
- vegeta 1 lžíce
- hovězí bujon 1 kostka
- mrkev 2 kusy
- čtvrt celeru 1 dávka
- petržel 3 snítky
- pepř 3 kuličky
- nové koření 2 kuličky
na tyrolský knedlíček:
- játra 1 kg
- česnek 1 kus
- cibule 1 kus
- vejce 2 kusy
- strouhanka 1 sklenice
- nasekaná zelená petržel 3 lžíce
- majoránka 1 lžička
- housky z předešlého dne 3 kusy
- sůl a pepř 1 špetka
1. Hovězí opláchneme, dáme do většího hrnce a zalijeme dvěma litry vody. Přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev, celer, vegetu, pepř, nové koření, hovězí bujon a snítky petrželky. Vaříme hodinu a půl.
2. Na knedlíčky pomeleme játra. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, přidáme dvě vejce, nasekanou petržel, sůl, pepř a majoránku podle chuti. Vše pořádně promícháme a uválíme větší knedlíčky, které vaříme asi čtvrt hodiny. Polévku před podáváním ozdobíme petrželkou.
Zdroj: Vývar s tyrolským knedlíčkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-s-tyrolskym-knedlickem [On-line 27.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář