reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vývar s tyrolským knedlíčkem

Suroviny

  • hovězí maso 1 kg
  • vegeta 1 lžíce
  • hovězí bujon 1 kostka
  • mrkev 2 kusy
  • čtvrt celeru 1 dávka
  • petržel 3 snítky
  • pepř 3 kuličky
  • nové koření 2 kuličky

na tyrolský knedlíček:

  • játra 1 kg
  • česnek 1 kus
  • cibule 1 kus
  • vejce 2 kusy
  • strouhanka 1 sklenice
  • nasekaná zelená petržel 3 lžíce
  • majoránka 1 lžička
  • housky z předešlého dne 3 kusy
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Hovězí opláchneme, dáme do většího hrnce a zalijeme dvěma litry vody. Přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev, celer, vegetu, pepř, nové koření, hovězí bujon a snítky petrželky. Vaříme hodinu a půl.

2. Na knedlíčky pomeleme játra. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, přidáme dvě vejce, nasekanou petržel, sůl, pepř a majoránku podle chuti. Vše pořádně promícháme a uválíme větší knedlíčky, které vaříme asi čtvrt hodiny. Polévku před podáváním ozdobíme petrželkou.

Zdroj: Vývar s tyrolským knedlíčkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-s-tyrolskym-knedlickem  [On-line 27.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.