Suroviny
- petrželka dle libosti
- kuřecí skelet 2 ks
- mrkev 3 ks
- celer
- petržel 2 ks
- bobkový list 4 ks
- nové koření 6 kuliček
- pepř celý 8 kuliček
- sůl/polévkové koření 1 lžička
- Noky
- krupice 250 g
- máslo 4 lžíce
- sůl 1 lžička
- vejce 2 ks
Kuřecí skelety dáme vařit spolu s pepřem, novým kořením a bobkovými listy do tří litrů vody na asi dvě hodiny. Po hodině přidáme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Polévku dochutíme solí či polévkovým kořením a zavaříme nočky.
Noky na zavářku: Povolené máslo v misce smícháme s krupicí, máslem, solí a vejcem do těstíčka (nesmí být moc tuhé, ale ani tekuté). Pro hezký vzhled a lepší chuť vmícháme ještě nadrobno nakrájenou petrželku. Necháme 15 minut odležet a poté malou lžičkou vykrajujeme noky a vkládáme je do vroucí polévky a vaříme další čtvrthodinu.
Zdroj: Vývar se zeleninou a nočky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-se-zeleninou-nocky [On-line 14.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář