4 porce
- 1 kg čerstvé zeleniny: brokolice, mrkev, jarní cibulka, zelený chřest, kedlubna
- osolená voda na blanšírování
- 200 g kukuřičné mouky
- 200 g hladké mouky
- asi 250 ml sodovky
- 1 lžíce olivového oleje
- sušené chilli vločky
- sůl
- slunečnicový olej na smažení
Očištěnou a na větší kusy nakrájenou zeleninu spaříme ve vroucí osolené vodě a ihned zchladíme a osušíme.
Zeleninu nejprve obalíme v kukuřičné mouce, poté v těstíčku, které vymícháme z hladké mouky, sodovky, oleje, chilli vloček a soli. Ihned smažíme ve vysoké vrstvě oleje, odkládáme na savý papír a servírujeme s dipem (viz níže).
Jogurtový dip
Jogurt smícháme se smetanou, olejem, utřeným česnekem se solí, koriandrem a kardamomem.
Zdroj: Zeleninová tempura s jogurtovou omáčkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1791-zeleninova-tempura-s-jogurtovou-omackou/ [On-line 01.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář