10−12 porcí
Pokrm se tedy po celou dobu připravuje v jedné nádobě, což je nejen praktické z hlediska úklidu, ale především výsledná chuť, která se vytvoří vzájemným prostoupením vůní a chutí všech použitých ingrediencí, je nenapodobitelná a jinak těžko dosažitelná.
10−12 porcí
- 400 g vinné klobásy
- 200 g paprikové klobásy
- 200 g grilovací klobásy
- olivový olej
- ¼ hlávky zelí
- 4 mrkve
- 2 řapíky řapíkatého celeru
- 1 cuketa
- 4 rajčata
- 2 l zeleninového vývaru nebo vody
- mletý pepř
- sůl
- petrželová nať
- podle chuti ementál na posypání
Klobásky nakrájíme na větší kousky a opečeme je na troše oleje, přidáme nakrájenou zeleninu, nejdříve zelí, mrkev a celer, zalijeme vývarem, přivedeme k varu.
Jakmile je zelenina téměř měkká, na závěr přidáme kolečka cukety a měsíčky rajčat, necháme zavařit, podle chuti opepříme, osolíme, na závěr vmícháme sekanou petrželovou nať, na talíři můžeme ještě posypat strouhaným sýrem.
Zdroj: Zeleninový eintopf s klobásou; ČT – Kluci v akcihttp://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1063 [On-line 23.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář