Suroviny
- petrželka
- kořenová zelenmina 100 g
- polévkové koření
- sůl
- vepřová játra na knedlíčky 200 g
- pepř
- cibule 1 ks
- vejce 1 ks
- česnek
- majoránka
- drcený kmín
- strouhanka
Zeleninu očistíme a celou dáme vařit s polévkovým kořením. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Omytá vepřová játra rozmixujeme společně s pokrájenou či umletou cibulí a česnekem, přidáme jedno vejce, majoránku, drcený kmín, sůl, pepř a vše promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Pomocí lžičky vytvarujeme malé knedlíčky. Poté vychladlou zeleninu nastrouháme do polévky, povaříme knedlíčky a na konec přidáme nasekanou petrželku.
Zdroj: Zeleninový vývar s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninovy-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky [On-line 12.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář