Suroviny
- bílé zelí 1/2 hlávky
- cibule 1 ks
- mletá sladká paprika
- mletá pikantní paprika
- feferonka nebo chilli paprička
- bobkový list 1 ks
- nové koření
- domácí klobásky 2 ks
- uzená kost 1 ks
- sádlo nebo olej 1 lžíce
- sůl
- pepř
Začneme cibulovým základem. Na omastku jemně orestujemepokrájenou cibuli, papričky, nasekané zelí, sypkou papriku. Zalijeme vodou, vložíme uzenou kost a zbytek koření a necháme vařit, až bude zelí měkké. Potom pokrájíme klobásu, kterou povaříme v polévce a můžeme podávat.
Zdroj: Zelná polévka s domácí klobásou a kapkou zakysané smetany; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zelna-polevka-s-domaci-klobasou-kapkou-zakysane-smetany [On-line 16.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář