Suroviny
- kysané zelí 450 g
- domácí klobása 2 ks
- plechovka fazolí v pikantní omáčce 1 ks
- brambory 3 ks
- cibule 2 ks
- sůl
- mletá červená paprika
- „bobkový list, kmín, nové koření“ 1 ks
- nové koření pár kuliček
Na základ polévky osmahneme najemno cibuli, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, dochutíme trochou mleté papriky. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, kysané zelí, fazole a zalejeme vodou a necháme dusit. Nakonec přidáme bobkový list, nové koření, v případě potřeby dolijeme vodu a necháme vařit 45 minut. Dle potřeby polévku zahustíme jíškou.
Zdroj: Zelňačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zelnacka-4 [On-line 27.08.2016]
Poslední tip, trik či komentář