Suroviny
- voda 2 l
- kyselé zelí 500 g
- bobkový list 1 ks
- kmín
- celý černý pepř 8 kuliček
- větší cibule 1 ks
- sůl
- klobása 2 ks
- brambory 2 ks
- mletá sladká paprika
Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. Zelí překrájíme. Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem a překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem.
Zelí vaříme asi 30 minut. Mezitím si na másle opečeme na kostičky klobásu. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím – nescedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku povaříme a máme hotovo.
Zdroj: Zelňačka s klobásou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zelnacka-s-klobasou [On-line 26.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář