Suroviny:
- bigorská vepřová kotleta
- klobása chorizo
- bílé fazole
- strouhanka
- mrkev
- řapíkatý celer
- šalotka
- 2 stroužky česneku
- rozmarýn
- tymián
- pažitka
- petrželka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Kotletu osolte a opepřete z obou stran. Bílé fazole nechte přes noc namočit a pak vložte do vroucí vody spolu se snítkou rozmarýnu a rozkrájeným česnekem. Vařte doměkka.
Teď si připravte zeleninový základ: celer, mrkev a šalotku nakrájejte nadrobno. Na gril vložte pánvičku, rozehřejte olivový olej a vložte nakrájenou zeleninu. Přikryjte gril a nechte restovat.
Fazole sceďte. Uvařený česnek pokrájejte nadrobno a přidejte k zeleninovému základu. Nálev vraťte zpátky do kastrůlku a nechte ještě chvíli povařit.
Zeleninu sundejte stranou a na pánvičce krátce orestujte nakrájené chorizo. Gril potřete špekem a dejte péct kotlety.
Orestované chorizo přidejte k zeleninovému základu a na pánvičce ještě nechte opražit trochu strouhanky. V míse smíchejte uvařené fazole, zeleninový základ s chorizem, nasekaný tymián, petrželku a pažitku, opraženou strouhanku, zalijte dvěma lžícemi vývaru z fazolí, promíchejte a podávejte s opečenou kotletou.
Zdroj: VEPŘOVÁ KOTLETA S CASSOULET; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/pustte-si-francouzske-recepty-z-nedelniho-rozpal-sefe-online [On-line 06.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář