Suroviny
- majoránka
- krůtí/kachní/husí drůbky
- kořenová zelenina
- pepř
- máslo
- sůl
- strouhanka
- hotová jíška
- polévkové nudle
- krůtí játra
- vejce 1 ks
- česnek
Do vody vložíme krůtí drůbky, krky i stehno, kořenovou zeleninu, málo mrkve a půlku celeru, osolíme a opepříme. Pomalu vaříme dvě až tři hodiny, potom scedíme. Vývar zahustíme jíškou, přidáme játrové knedlíčky. Játra umeleme, přidáme sůl, pepř, vejce, česnek, majoránku, trochu rozpuštěného másla a strouhanku, aby se daly vytvořit knedlíčky. Povaříme asi 10 minut, přidáme nudle a krátce povaříme. Nakonec do polévky přidáme nakrájené maso.
Zdroj: Kaldoun; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kaldoun-3 [On-line 07.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář