Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.




Zašlete nám svůj recept Připravujeme - kam ro restaurace
Najdete nás na facebooku


Nově otevřená on-line nákupní galerie
jedno místo, spousta obchodů a služeb

 

S Italem v kuchyni

klikni pro RECEPTY

Převzaté recepty z http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ naleznete v kategorii Z pořadů /  S Italem v kuchyni.

Další informace o pořadu S Italem v kuchyni naleznete na www.s-italem-v-kuchyni.cz nebo na iprima.cz.

Nejnovější pátá řada:

4. série S italem v kuchyni

3. série S italem v kuchyni

Jednotlivé díly:

„Každý se může naučit vařit,“ říká Emanuele Ridi. Stačí prý láska a systém. Pojďte si to s námi vyzkoušet! Italský kuchař, který provozuje malou restauraci v Praze, přišel do České republiky před sedmnácti lety. Představí vám to nejlepší, nejchutnější a nejzdravější ze své domoviny, ale dovedně to skloubí s českými zvyky a možnostmi.

A na jaké téma že bude první díl? Den začíná snídaní a teplé čerstvé pečivo pomůže nastartovat pohodový víkend. Italská focaccia, což je plochý chléb, není pracná. Stačí jen trocha kouzlení s kynutým těstem. Může se jíst i s pomazánkou nebo salátem jako předkrm či příloha.

Druhým předkrmem je salát Caprese, prý nejlepší salát na světě. Talíř v barvách italské trikolory z rajčat, bazalky, olivového oleje a mozzarely. Emanuele představí několik druhů tohoto bílého sýra, na co se hodí a jak se pozná ten nejlepší druh – čeká vás tudíž i malá zábavná lekce italského gastronomického zeměpisu. Čím nejlépe krájet rajčata a pečivo? Jak a čím solit? To nejsou hloupé a zbytečné otázky, jak se ostatně přesvědčíte.

Bruscetta pomodoro (topinka s rajčaty), jednoduchý recept podle Emanuelovy babičky, je další lahůdka vhodná k zahájení dne nebo k večeři s přáteli. Poněkud složitější je sugo pomodoro, pravá omáčka z rajčat, její plná a nenahraditelná chuť vás ale bohatě odmění za dvě až tři hodinky vaření. Můžete si ji uschovat do zásoby, prý ale nikdy dlouho nevydrží, jak je dobrá. A na hlavní chod se hodí hovězí plátky ze zadního, nebo ještě lépe roštěnce. Ve finále vypadají neodolatelně, žádné čáry, jen pár triků s naklepáním masa, sýrem a domácí omáčkou. Celé Emanuelovo menu zakončí lehký dezert – sorbet z citronové zmrzliny.“  zdroj TV Prima.

První díl nové cooking show s Italem v kuchyni uvede Prima v neděli 27. září od 18:00 hodin.

46 comments to S Italem v kuchyni

  • CotelNick

    Ahoy, nevíte prosim někdo, kde se nachází Italova restaurace?? ‚předem díky za tip!

  • Sandra

    A nevíte jak se jmenuje ta druhá písnička,to je jakoby v průběhu pořadu pitipi papiti pom? tudu

  • Miloslava Štěrbová

    Vaše pořady jsou úžasné, nejen že je sledujeme, ale podle nich i vaříme.
    V tomto případě bych prosila o recept na využití klobásy salsiccia veneta.
    Děkuji za ochotu. Věrná posluchačka. M.Š.

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ 6 = třináct


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.