reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

S Italem v kuchyni

klikni pro RECEPTY

Převzaté recepty z http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ naleznete v kategorii Z pořadů /  S Italem v kuchyni.

Další informace o pořadu S Italem v kuchyni naleznete na www.s-italem-v-kuchyni.cz nebo na iprima.cz.

Nejnovější pátá řada:

4. série S italem v kuchyni

3. série S italem v kuchyni

Jednotlivé díly:

„Každý se může naučit vařit,“ říká Emanuele Ridi. Stačí prý láska a systém. Pojďte si to s námi vyzkoušet! Italský kuchař, který provozuje malou restauraci v Praze, přišel do České republiky před sedmnácti lety. Představí vám to nejlepší, nejchutnější a nejzdravější ze své domoviny, ale dovedně to skloubí s českými zvyky a možnostmi.

A na jaké téma že bude první díl? Den začíná snídaní a teplé čerstvé pečivo pomůže nastartovat pohodový víkend. Italská focaccia, což je plochý chléb, není pracná. Stačí jen trocha kouzlení s kynutým těstem. Může se jíst i s pomazánkou nebo salátem jako předkrm či příloha.

Druhým předkrmem je salát Caprese, prý nejlepší salát na světě. Talíř v barvách italské trikolory z rajčat, bazalky, olivového oleje a mozzarely. Emanuele představí několik druhů tohoto bílého sýra, na co se hodí a jak se pozná ten nejlepší druh – čeká vás tudíž i malá zábavná lekce italského gastronomického zeměpisu. Čím nejlépe krájet rajčata a pečivo? Jak a čím solit? To nejsou hloupé a zbytečné otázky, jak se ostatně přesvědčíte.

Bruscetta pomodoro (topinka s rajčaty), jednoduchý recept podle Emanuelovy babičky, je další lahůdka vhodná k zahájení dne nebo k večeři s přáteli. Poněkud složitější je sugo pomodoro, pravá omáčka z rajčat, její plná a nenahraditelná chuť vás ale bohatě odmění za dvě až tři hodinky vaření. Můžete si ji uschovat do zásoby, prý ale nikdy dlouho nevydrží, jak je dobrá. A na hlavní chod se hodí hovězí plátky ze zadního, nebo ještě lépe roštěnce. Ve finále vypadají neodolatelně, žádné čáry, jen pár triků s naklepáním masa, sýrem a domácí omáčkou. Celé Emanuelovo menu zakončí lehký dezert – sorbet z citronové zmrzliny.“  zdroj TV Prima.

První díl nové cooking show s Italem v kuchyni uvede Prima v neděli 27. září od 18:00 hodin.

loading...

46 comments to S Italem v kuchyni

  • Jitka

    Pane Emanueli,
    mám tip na hosta vašeho pořadu. Viděla jsem ho totiž v podobné show s názvem Vaříme v mozaice. Jmenuje se Vladimír Zubov, je to ruský malíř žijící v Kutné Hoře a vaření ruských specialit umí vtipně komentovat. Je s ním hrozná legrace.

  • Jana Kaurová

    Štefane

    prosím, můžete dát kontakt, kde sehnat pinzetu ?

  • Jirka

    Ja mu taky drzim palce,do Italie jsem se najezdil a neco se tam najedl,nerikam ze vsechno je dobre,zalezi take kde a co.,i pizzu jsem jedl spatnou.Je dobre ze se takove porady vysilaji ovsem zazitek z jidla jsem ochutnal pouze od francouzkeho kuchare,bylo by dobre,kdyby byl i porad o teto kuchyni aby mi cesi, jsme se mohli ucit.Porad se mi libi,vzdycky se na nej tesime vsichni

  • pavlina

    nevite nekdo kde nakupuje ty uzasne ryby a maso?

    • Do toho Makra bych zkusila sehnat někoho, kdo tam má kartu a požádala ho o doprovod. Na Makro kartu tam můžou dva, vydávají se karty dvě, takže dohromady čtyři.

  • pavlina

    rada varim podle emanuel tak prosim o radu kde nakupuje on.casto ho vidim v obchode pro cerstve ryby a maso ale nevim kde to nakupuje.pomuzete mi to zjistit.diky .do makro nemohu nemam zivnostensky list

  • Štefan

    Zdravím všechny co milují Itala v kuchyni, mne uchvátila jeho oblíbená pinzeta, která je super na všechno. Dlouho jsem ji sháněl po obchodech ale beznadějně. V Praze v jednom krámku pro kuchaře ji měli ale za hroznou cenu. Na Aukru jsem za tu cenu koupil rovnou 2 ks v kuchyni ji používá celá moje rodina, hlavně naše 9 letá Terezka si s ní oblíbila nabírání špaget. Super. Klidně přenechám kontakt až ji někdo taky shání.

  • Pavla456

    Dneska sem se dívala na Babicovi dobroty… No, měl tam taky nějakýho svýho itala. Ten byl v pohodě, ale co tam zase vymýšlel za jídla. A měl krásné opečené brambory, černé… A krásně tam zkazili uzený, ale to rizoto bylo fajn.

  • Věra Kohlertová

    Dobrý den, je možné objednat si stůl ve Vaší restauraci a opravdu tam pana Ridiho vidět – eventuálně si s ním o italské kuchyni popovídat? – slyšela jsem na vlastní uši, že říkal, že je běžné v itálii si s kuchařem o jídle popovídat (:-)
    Měla bych ještě jeden dotaz – ale ten bych ráda adresovala přímo panu Ridimu – je to možné? Jedná se o konkrétní podnikatelský nápad,ke kterému mě inspirovala jeho „kuchařská show“ Děkuji (:-)

  • Pavel

    ahoj, nevite nekdo jak se jmenuje ten supr song, ktery hral v 10. dile, kdyz Manu pripravoval s kamaradama pizzu ???? Sem tam se v dilech objevuje….
    diky!

  • Tereza

    Zdravim vsechny fanousky Emanuela:-) nevite nekdo co pouziva za nadobi (hrnce, panvicky), je uplne nadherny a nam by se hodilo do kuchyne:), muzete mi poradit nekdo, moc dekuji:-)

    • Eva

      Terezo,

      myslím si, že pánvičky (nemyslím ty měděné) jsou GreenPan. A to meděné nádobí bohužel netuším, ale je úžasné. Taky by se mi hodilo do kuchyně.
      Eva

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


8 − osm =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.