Převzaté recepty z http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ naleznete v kategorii Z pořadů / S Italem v kuchyni.
Další informace o pořadu S Italem v kuchyni naleznete na www.s-italem-v-kuchyni.cz nebo na iprima.cz.
Nejnovější pátá řada:
- 5. díl páté série: Jiří Bartoška
- 4. díl páté série: Jan Saudek
- 3. díl páté série: Květa Fialová
- 2. díl páté série: Michal David
- 1. díl páté série: Děti
4. série S italem v kuchyni
- 1 . díl čtvrté série TYROLSKO
- 2. díl čtvrté série RYBY A MOŘSKÉ PLODY
- 3. díl čtvrté série PIVO A VEPŘOVÁ
- 4. díl čtvrté série TELECÍ
- 5. díl čtvrté série PASTA Z REGIONU PUGLIA
- 6. díl čtvrté série DRŮBEŽ & DESIGN
- 7. díl čtvrté série VELIKONOCE
- 8. díl čtvrté série HUDBA & KOŘENÍ
- 9. díl čtvrté série ARCHITEKTURA & HOVĚZÍ
- 10. díl čtvrté série SEZÓNNÍ ZELENINA
- 11. díl čtvrté série ZVĚŘINA
- 12. díl čtvrté série VÍNO A OLIVY
- 13. díl čtvrté série GRIL
3. série S italem v kuchyni
- 1. Díl třetí série ČESKÁ KLASIKA
- 2. Díl třetí série ŘECKO
- 3. Díl třetí série JAPONSKO
- 4. Díl třetí série BRAZÍLIE
- 5. Díl třetí série MAĎARSKO
- 6. Díl třetí série STAROČESKÁ KUCHYNĚ
- 7. Díl třetí série THAISKO
- 8. Díl třetí série FRANCIE
- 9. Díl třetí série KUCHYNĚ BÝVALÉ JUGOSLÁVIE
- 10. Díl třetí série TURECKO
- 11. Díl třetí série Mexiko
- 12. Díl třetí série PARTY KUCHAŘŮ
- 13. Díl třetí série ITALSKÉ VÁNOCE
- 14. Díl třetí série TYROLSKO
Jednotlivé díly:
- 25. díl druhé série Finále – S Italem v kuchyni- 27.6. 2010
- 24. díl druhé série Grilovačka – S italem v kuchyni 20.6.2010
- 23. díl druhé série Viva Italis – S Italem v kuchyni 13.6.2010
- 22. díl druhé série Minestrone – S Italem v kuchyni 6.6.2010
- 21. díl druhé série Daiquiri - S Italem v kuchyni 30.5.2010
- 20. díl druhé série Arista- S Italem v kuchyní 23.5.2010
- 19. díl druhé série Match Point – S Italem v kuchyni 16.5.2010
- 18. díl druhé série Mořské plody – S Italem v kuchyni 9.5.2010
- 17. díl II. série Hovězí V Zelené Omáčce – S Italem v kuchyni 2.5.2010
- 16.díl druhé série Rizoto a gril – S Italem v kuchyni 25.4.2010
- 15. díl druhé série Chřest – S Italem v kuchyni 18.4.2010
- 14. díl druhé série Carciofi – S Italem v kuchyni 11.4.2010
- 13. díl druhé série Velikonoce – S Italem v kuchyni 4.4. 2010
- 12. díl druhé série – Jehněčí – S Italem v kuchyni 28.3.2010
- 11. díl druhé série – S Italem v kuchyni 21.3.2010
- 10. díl druhé série Pizza – S Italem v kuchyni 14.3.2010
- 9. díl druhé série Cassoeula – S Italem v kuchyni 7.3.2010
- 8. díl druhé série Carbonata – S Italem v kuchyni 28.2.2010
- 7. díl druhé série Tatarák
- 6. díl druhé série Saltimbocca
- 5. díl druhé série – Polenta
- 4. Díl druhé série – Osso Buco
- 3. Díl druhé série – Králík
- 2. Díl druhé série – Polpettone
- 1. Díl druhé série 2010 Stracotto
- Díl 13 Vánoce
- Díl 12 – Vánoční Cukroví
- Díl 11 – Telecí maso
- Díl 10 – Italské rychlovky
- Díl 9 – Kachna
- Díl 8 – Bolognese
- Díl 7 – Kuře – Faraona Perlička
- Díl 6 – Levné a Dobré Maso
- Díl 5 – Dýně a zvěřina
- Díl 4 – S Italem v Kuchyni – Mořské Plody
- Díl 3 S Italem v Kuchyni – Těstoviny
- Díl 2 S Italem v Kuchyni – Houby
- Díl 1 – S Italem v Kuchyni – Rajčata
„Každý se může naučit vařit,“ říká Emanuele Ridi. Stačí prý láska a systém. Pojďte si to s námi vyzkoušet! Italský kuchař, který provozuje malou restauraci v Praze, přišel do České republiky před sedmnácti lety. Představí vám to nejlepší, nejchutnější a nejzdravější ze své domoviny, ale dovedně to skloubí s českými zvyky a možnostmi.
A na jaké téma že bude první díl? Den začíná snídaní a teplé čerstvé pečivo pomůže nastartovat pohodový víkend. Italská focaccia, což je plochý chléb, není pracná. Stačí jen trocha kouzlení s kynutým těstem. Může se jíst i s pomazánkou nebo salátem jako předkrm či příloha.
Druhým předkrmem je salát Caprese, prý nejlepší salát na světě. Talíř v barvách italské trikolory z rajčat, bazalky, olivového oleje a mozzarely. Emanuele představí několik druhů tohoto bílého sýra, na co se hodí a jak se pozná ten nejlepší druh – čeká vás tudíž i malá zábavná lekce italského gastronomického zeměpisu. Čím nejlépe krájet rajčata a pečivo? Jak a čím solit? To nejsou hloupé a zbytečné otázky, jak se ostatně přesvědčíte.
Bruscetta pomodoro (topinka s rajčaty), jednoduchý recept podle Emanuelovy babičky, je další lahůdka vhodná k zahájení dne nebo k večeři s přáteli. Poněkud složitější je sugo pomodoro, pravá omáčka z rajčat, její plná a nenahraditelná chuť vás ale bohatě odmění za dvě až tři hodinky vaření. Můžete si ji uschovat do zásoby, prý ale nikdy dlouho nevydrží, jak je dobrá. A na hlavní chod se hodí hovězí plátky ze zadního, nebo ještě lépe roštěnce. Ve finále vypadají neodolatelně, žádné čáry, jen pár triků s naklepáním masa, sýrem a domácí omáčkou. Celé Emanuelovo menu zakončí lehký dezert – sorbet z citronové zmrzliny.“ zdroj TV Prima.
První díl nové cooking show s Italem v kuchyni uvede Prima v neděli 27. září od 18:00 hodin.
Pane Emanueli,
mám tip na hosta vašeho pořadu. Viděla jsem ho totiž v podobné show s názvem Vaříme v mozaice. Jmenuje se Vladimír Zubov, je to ruský malíř žijící v Kutné Hoře a vaření ruských specialit umí vtipně komentovat. Je s ním hrozná legrace.
Štefane
prosím, můžete dát kontakt, kde sehnat pinzetu ?
Ja mu taky drzim palce,do Italie jsem se najezdil a neco se tam najedl,nerikam ze vsechno je dobre,zalezi take kde a co.,i pizzu jsem jedl spatnou.Je dobre ze se takove porady vysilaji ovsem zazitek z jidla jsem ochutnal pouze od francouzkeho kuchare,bylo by dobre,kdyby byl i porad o teto kuchyni aby mi cesi, jsme se mohli ucit.Porad se mi libi,vzdycky se na nej tesime vsichni
nevite nekdo kde nakupuje ty uzasne ryby a maso?
Do toho Makra bych zkusila sehnat někoho, kdo tam má kartu a požádala ho o doprovod. Na Makro kartu tam můžou dva, vydávají se karty dvě, takže dohromady čtyři.
rada varim podle emanuel tak prosim o radu kde nakupuje on.casto ho vidim v obchode pro cerstve ryby a maso ale nevim kde to nakupuje.pomuzete mi to zjistit.diky .do makro nemohu nemam zivnostensky list
Zdravím všechny co milují Itala v kuchyni, mne uchvátila jeho oblíbená pinzeta, která je super na všechno. Dlouho jsem ji sháněl po obchodech ale beznadějně. V Praze v jednom krámku pro kuchaře ji měli ale za hroznou cenu. Na Aukru jsem za tu cenu koupil rovnou 2 ks v kuchyni ji používá celá moje rodina, hlavně naše 9 letá Terezka si s ní oblíbila nabírání špaget. Super. Klidně přenechám kontakt až ji někdo taky shání.
Dobry den Stefane,mohl byste mi prosim poslat kontakt na ty pinzety,dekuji Vam
Jirka
Dneska sem se dívala na Babicovi dobroty… No, měl tam taky nějakýho svýho itala. Ten byl v pohodě, ale co tam zase vymýšlel za jídla. A měl krásné opečené brambory, černé… A krásně tam zkazili uzený, ale to rizoto bylo fajn.
Dobrý den, je možné objednat si stůl ve Vaší restauraci a opravdu tam pana Ridiho vidět – eventuálně si s ním o italské kuchyni popovídat? – slyšela jsem na vlastní uši, že říkal, že je běžné v itálii si s kuchařem o jídle popovídat (:-)
Měla bych ještě jeden dotaz – ale ten bych ráda adresovala přímo panu Ridimu – je to možné? Jedná se o konkrétní podnikatelský nápad,ke kterému mě inspirovala jeho „kuchařská show“ Děkuji (:-)
ahoj, nevite nekdo jak se jmenuje ten supr song, ktery hral v 10. dile, kdyz Manu pripravoval s kamaradama pizzu ???? Sem tam se v dilech objevuje….
diky!
Zdravim vsechny fanousky Emanuela:-) nevite nekdo co pouziva za nadobi (hrnce, panvicky), je uplne nadherny a nam by se hodilo do kuchyne:), muzete mi poradit nekdo, moc dekuji:-)
Terezo,
myslím si, že pánvičky (nemyslím ty měděné) jsou GreenPan. A to meděné nádobí bohužel netuším, ale je úžasné. Taky by se mi hodilo do kuchyně.
Eva