Suroviny:
- telecí
- vepřová plec
- kuřecí prsa na kostičky
- kořenová zelenina
- slanina
- cibule
- hlávkové zelí
- pórek
- červená řepa
- česnek
- sekaná rajčata
- rajčatové pyré
- sůl, pepř
- bobkový list
- cukr
- ocet
- olej
- mletá chilli paprička
- zakysaná smetana
- sladká smetana
- vývar
- máslo
Do hrnce dáme slaninu, bobkový list, maso a orestujeme. Přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, rajský protlak, rozsekaná rajčata, mletou chilli papričku, osolíme, opepříme. Zalijeme vývarem a zavaříme.
Přidáme červenou řepu, zelí a pórek, provaříme. Dochutíme cukrem, pepřem, zjemníme máslem, šlehačkou a zavaříme, dle chuti dáme ocet.
Podáváme se zakysanou smetanou a koprem, ozdobíme řepou a paprikou.
Zdroj: BORŠČ CARA NIKOLAJOVA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 11.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář