Suroviny
- bílé fazole 500 g
- kůže od šunky 250 g
- skopová plec 250 g
- česneková klobása 500 g
- konfitovaná kachna 4 stehna
- kachní paštika 250 g
- kachní sádlo 100 g
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
- cibule 3
- Česnek 3 stroužky
- bílé víno 1 sklenice
- Armagnac 1 sklenička
- Strouhanka 1 hrnek
- vývar z fazolí a kůží
Fazole uvaříme s kůžemi od šunky a bylinkami do měkka.
Opečeme pokrájenou plec, cibuli, česnek, tymián, bobkový list, osolíme a opepříme, zalijeme vývarem, podusíme.
Fazole i s vývarem smícháme se skopovým, přendáme do hluboké mísy, přidáme konfitované kachní stehna, paštiku, opečenou klobásu, sklenici koňaku, osolíme, opepříme. Dáme péct do trouby, vytvořený škraloup 6x promícháme, poslední necháme a podáváme.
Zdroj: Cassoulet; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/cassoulet [On-line 25.03.2017]
Poslední tip, trik či komentář