reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Český vrabec a liška ryška na kočičí svatbě s muzikou

Suroviny
Maso:

  • maso z husích nebo kachních prsou i stehen 1 kg
  • staročeské koření
  • kmín
  • sůl
  • pivo
  • vývar
  • cibule 1 ks

Kočičí svatba:

  • uvařené kroupy 3 hrnky
  • mražený hrášek 1 sáček
  • cibule 1 ks
  • česnek 1-2 stroužky
  • tuk (sádlo nebo olej) 1-2 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • drůbeží vývar

Muzika:

  • sušené ovoce 1 hrst
  • citronová šťáva
  • cukr
  • rum

Husí nebo kachní maso nakrájíme na větší kostky a klidně i dva dny dopředu naložíme nasucho do koření a cibule. Naložené maso se pak asi hodinu a půl peče bez cibule, osolené, podlité vývarem a přikryté, občas promíchat. Ve finále se maso podlije pivem a nechá se dopéct bez poklice.

Kočičí svatba: cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme na tuku, přisypeme rozmrzlý hrášek. Podusíme s vývarem, přidáme uvařené kroupy, zamícháme a dochutíme solí a pepřem.

Muzika: ovoce namočíme do vody, dle druhu povaříme pět až deset minut, dochutíme citronovou šťávou a cukrem s troškou rumu.

Liška ryška je liška obecná, naložená ve sladkokyselém nálevua v době svého růstu zavařená. Používáme jen jako ozdobu na talíř.

Zdroj: Český vrabec a liška ryška na kočičí svatbě s muzikou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cesky-vrabec-liska-ryska-na-kocici-svatbe-s-muzikou  [On-line 17.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.