Suroviny
Maso:
- maso z husích nebo kachních prsou i stehen 1 kg
- staročeské koření
- kmín
- sůl
- pivo
- vývar
- cibule 1 ks
Kočičí svatba:
- uvařené kroupy 3 hrnky
- mražený hrášek 1 sáček
- cibule 1 ks
- česnek 1-2 stroužky
- tuk (sádlo nebo olej) 1-2 lžíce
- sůl
- pepř
- drůbeží vývar
Muzika:
- sušené ovoce 1 hrst
- citronová šťáva
- cukr
- rum
Husí nebo kachní maso nakrájíme na větší kostky a klidně i dva dny dopředu naložíme nasucho do koření a cibule. Naložené maso se pak asi hodinu a půl peče bez cibule, osolené, podlité vývarem a přikryté, občas promíchat. Ve finále se maso podlije pivem a nechá se dopéct bez poklice.
Kočičí svatba: cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme na tuku, přisypeme rozmrzlý hrášek. Podusíme s vývarem, přidáme uvařené kroupy, zamícháme a dochutíme solí a pepřem.
Muzika: ovoce namočíme do vody, dle druhu povaříme pět až deset minut, dochutíme citronovou šťávou a cukrem s troškou rumu.
Liška ryška je liška obecná, naložená ve sladkokyselém nálevua v době svého růstu zavařená. Používáme jen jako ozdobu na talíř.
Zdroj: Český vrabec a liška ryška na kočičí svatbě s muzikou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cesky-vrabec-liska-ryska-na-kocici-svatbe-s-muzikou [On-line 17.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář