reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fazolačka pro chlapy

Suroviny:

  • 400 g suchých bílých fazolí, přes noc namočených
  • 300 – 400 g předního hovězího, nakrájené na větší kusy
  • 5 kuliček celého pepře
  • 3 bobkové listy
  • 2 snítky majoránky nebo tymiánu
  • 1 petržel, na kolečka
  • ½ menšího celeru, na kostičky
  • 2 mrkve, na kolečka
  • sůl
  • 1 lžíce sádla
  • 2 cibule, na kostičky
  • 4 stroužky česneku, na plátky
  • 2 nožičky ostřejší klobásy, na kolečka
  • 2 lžičky sladké papriky
  • špetka pálivé papriky nebo chilli
  • čerstvá majoránka na ozdobu

Fazole namočte přes noc do velkého hrnce se studenou vodou, aby nabobtnaly. Druhý den vodu slijte, fazole propláchněte v cedníku, zalijte 1,5 – 2 lčistévody, přidejte maso, pepř, bobkové listy, a vařte společně, dokud nebude maso i fazole měkké, trvá to asi hodinu a půl.

Zhruba po hodině vaření přidejte nakrájenou zeleninu petržel, celer, mrkve mírně opečenou na másle. Před dovařením si vedle na pánvi rozpusťte sádlo, dejte na něj zesklovatět cibuli a česnek, když jsou průsvitné, přidejte klobásu a několik minut ji opékejte. Pak stáhněte z ohně, přisypejte sladkou i pálivou papriku, zamíchejte, vraťte na oheň a už jen minutku opečte (tím se paprika nespálí, ale rozvoní). Když je maso i fazole měkké, vmíchejte do polévky obsah pánve a nechte už jen přejít varem. Nakonec vmíchejte většinu odrhnuté majoránky (pár lístků si nechte na povrch na ozdobení). Už nevařte, jen nechte chvíli odstát aby se chutě propojily. Nejlépe chutná druhý den – pokud nějaká zbyde.

Zdroj: Fazolačka pro chlapy; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/klasicke-recepty-s-malym-prekvapenim  [On-line 09.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.