Ingredience:
- hovězí žebro
- sůl
- zelenina(mrkev, celer, petržel, cibule)
Na játrové knedlíčky:
- játra (hovězí nebo drůbeží)
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
- strouhanka
- vejce a osmažená cibulka na másle
- česnek
Do osolené vody dáme vařit hovězí žebro, zeleninu si očistíme a 5 minut před koncem vývaru dáme vařit k masu. Po uvaření zeleniny vyndáme, nakrájíme a vrátíme zpět do polévky. Mezitím si připravíme knedlíčky. Nameleme játra, osolíme, opepříme, přidáme 1 vejce, 1 lžíci másla,trochu muškátového oříšku. Na chuť česnek a zahustíme strouhankou, aby se dobře dělaly knedlíčky. Zavařujeme do vroucí polévky. Necháme 2 minuty povařit. Přidáme nudličky a nakrájíme do polévky uvařené maso. Nakonec posypeme posekanou petrželkou a servírujeme.
Zdroj: Hovězí polévka s knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-polevka-s-knedlicky [On-line 03.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář