Ingredience
- přední hovězí maso s kostí 1 kg
- celer 1 kus
- mrkev 2 kusy
- petrželová nať 1 snítka
- vegeta (podravka) 1 špetka
- bujónová kostka (nemusí být) 1 kus
knedlíčky:
- játra 100 g
- cibule 1 kus
- česnek 1 stroužek
- vejce 1 kus
- majoránka 1 lžička
- drcený kmín 1 špetka
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Hovězí kost s masem dáme vařit a minimálně hodinku ji vaříme samotnou bez zeleniny. Poté vývar scedíme. Přidáme zeleninu (množství podle požadované chuti) a necháme vařit.
2. Všechny ingredience na knedlíčky smícháme a rozmixujeme na kaši, podle potřeby zahustíme strouhankou. Pomocí malé lžičky vkládáme knedlíčky do vřící polévky – pamatujme na to, že ještě nabydou! (Doporučuji proto velikost na půl čajové lžičky.) Když jsou knedlíčky provařené, můžeme polévku před podáváním ještě osvěžit petrželkou, libečkem či pažitkou.
Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-5 [On-line 12.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář