reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Ingredience

  • přední hovězí maso s kostí 1 kg
  • celer 1 kus
  • mrkev 2 kusy
  • petrželová nať 1 snítka
  • vegeta (podravka) 1 špetka
  • bujónová kostka (nemusí být) 1 kus

knedlíčky:

  • játra 100 g
  • cibule 1 kus
  • česnek 1 stroužek
  • vejce 1 kus
  • majoránka 1 lžička
  • drcený kmín 1 špetka
  • strouhanka dle potřeby 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Hovězí kost s masem dáme vařit a minimálně hodinku ji vaříme samotnou bez zeleniny. Poté vývar scedíme. Přidáme zeleninu (množství podle požadované chuti) a necháme vařit.

2. Všechny ingredience na knedlíčky smícháme a rozmixujeme na kaši, podle potřeby zahustíme strouhankou. Pomocí malé lžičky vkládáme knedlíčky do vřící polévky – pamatujme na to, že ještě nabydou! (Doporučuji proto velikost na půl čajové lžičky.) Když jsou knedlíčky provařené, můžeme polévku před podáváním ještě osvěžit petrželkou, libečkem či pažitkou.

Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-5 [On-line 12.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.