reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Suroviny

  • hověží přední mso 0,5 kg
  • mrkev 1 ks
  • celer
  • petržel
  • pepř
  • sůl
  • cibule 1 ks
  • vlasové nudle
  • nať petržele

Knedlíčky

  • vepřová játra 0,5 kg
  • majoránka
  • česnek 2 strožky
  • sůl
  • pepř
  • vejce 1 ks
  • strouhanka
  • nať petržele

Maso si dáme vařit do tlakového hrnce asi se dvěma litry vody. Můžeme přidat ještě kost, aby byl vývar lepší, osolíme a přidáme celou cibuli i se slupkou, ale konce cibule odkrojíme. Když je maso měkké, vyjmeme z vývaru, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět.
Nyní si připravíme játrové knedlíčky. Játra si rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme knedlíčky a házíme do vařícího se vývaru, necháme povařit.
Zvlášť do hrnce si dáme vařit mrkev, celer a petržel, nakrájené na kostičky. Po uvaření zeleninu scedíme a vložíme ji do hotového vývaru.
Stejně tak zvlášť si uvaříme nudle, přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve vložíme do vývaru. Pokud si polévku připravujeme dopředu nebo jí chceme podávat až druhý den, tak si uvařené nudle necháme zvlášť a do polévky je dáme až těsně před podáváním, protože by nudle nabyly a polévka by byla pak moc hustá.
Nakonec dáme do polévky nasekanou petržel, dochutíme solí a pepřem.

Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-9  [On-line 09.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.