Suroviny
- hovězí hrudí 750 g
- morková kost 2 ks
- mrkev 2 ks
- celer 1/2 ks
- petržel 2 ks
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
Játrové knedlíčky:
- kuřecí játra 500 g
- česnek 2 stroužky
- majoránka
- mletý pepř
- vejce 1 ks
- strouhanka
- Nudle:
- hrubá mouka
- vejce 1 ks
Omyté maso, kosti a zeleninu dáme vařit. Přidáme sůl a pepř.
Mezitím si uděláme a vyválíme placku na nudle, kterou necháme trošku proschnout a pak ji nakrájíme na tenké nudličky.
Následně si připravíme játrové knedlíčky: Játra umeleme, smícháme s ostatními ingrediencemi v těsto, které se nelepí, a vytváříme malé kuličky.
Když je maso uvařené, vyndáme zeleninu a polévku přecedíme. Do přecezeného vývaru přidáme předem uvařené játrové knedlíčky a nudle, pokrájenou vařenou zeleninu a maso. Polévku před podáváním ozdobíme zelenou petrželkou.
Zdroj: Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-domacimi-nudlemi-0 [On-line 14.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář