Suroviny
- hovězí žebra 500 g
- kořenová zelenina
- vejce
- sůl
- vejce 2 ks
- hrubá mouka 1 hrnek
- sůl
- hovězí játra 250 g
- strouhanka 1/2 hrnku
- česnek 3 stroužky
- majoránka
- hrubá mouka
Maso opláchneme, vložíme do hrnce spolu s kořenovou zeleninou a vaříme až čtyři hodiny. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky, rozemeleme játra, přidáme strouhanku, vejce, česnek, majoránku a sůl, vše smícháme dohromady a vypracujeme knedlíčky. Dále si připravíme těsto na nudličky, smícháme hrubou mouku, vejce a sůl. Těsto rozválíme, necháme oschnout a poté krájíme jemné nudle. Jakmile je polévka hotová, zeleninu a maso nakrájíme do vývaru, přidáme játrové knedlíčky a necháme povařit. Nudle si uvaříme vedle v hrnci a můžeme podávat
Zdroj: Hovězí vývar s nudličkami a knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-nudlickami-knedlicky [On-line 25.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář