Suroviny
- celý pepř
- petržel 1 ks
- mrkev 1 ks
- husí droby
- celer 1 ks
- hladká mouka 1-2 lžíce
- máslo
- cibule 2 ks
- krupice
- sůl
- nové koření
- vejce 1 ks
- bobkový list
- muškátový oříšek
Husí droby dáme spolu s očištěnou a na velké kusy pokrájenou kořenovou zeleninou, oloupanou a přepůlenou cibulí do hrnce, osolíme, přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Zalijeme vodou a pomalu vaříme, abychom získali silný husí vývar. Mezitím na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osolíme, zalijeme trochou vývaru a chvílí povaříme. Vývar scedíme, maso pokrájíme a přidáme čerstvou kořenovou zeleninu, uvaříme doměkka. Před koncem vaření přidáme připravenou jíšku, povaříme, dochutíme muškátovým oříškem a úplně nakonec přidáme široké nudle do polévky
Zdroj: Husí kaldoun; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/husi-kaldoun-0 [On-line 02.03.2017]
Poslední tip, trik či komentář