Suroviny:
- 400 g sójových lusků
- krvavé jelítko
- máslo
- šalotky
- česnek
- mrkev
- jablko
- hladká mouka
- rostlinný olej
- celá skořice
- kajenský pepř
- sůl, černý pepř
Sójové lusky spaříme ve vroucí osolené vodě, po minutce vyndáme a zchladíme v ledové vodě.
V hrnci rozpustíme máslo, nasekáme k němu jednu šalotku, malý stroužek česneku a stonky petržele a necháme zpěnit. Boby vyloupeme z lusků a přidáme do hrnce, necháme krátce povařit.
V pánvi na oleji orestujeme nakrájenou šalotku s kouskem mrkve. Směs přidáme k bobům.
Pánev vrátíme na sporák, zakápneme olejem a pro vůni do ní vhodíme celou skořici. Jelítko nakrájíme na kolečka, lehce obalíme v mouce a z obou stran opečeme v pánvi. Mezitím nakrájíme asi čtvrtku jablka na kostičky. Do pánve přidáme kousek másla a přihodíme jablko, dochutíme špetkou kajenského a černého pepře.
Na talíř dáme porci bobů, na ni položíme kousky jelita a na každý kousek naservírujeme orestovaná jablka.
Zdroj: Jelítko se sojovými boby; Teď vaří šéf! – TV Prima http://zeny.iprima.cz/domov-rodina/sef-dnes-varil-zeleninu-kouknete-na-jeho-recepty [On-line 08.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář