Suroviny
- portské víno 300 ml
- kachní játra foie gras 900 g
- hnědý cukr špetka
- jablko 3 ks
- hrubá sůl
- cukr
Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenká kolečka, každé kolečko pocukrujeme, opečeme nasucho z obou stran na pánvi. Jablka vyjmeme a vložíme na plátky kachní játra, nasucho opečeme dozlatova, vyjmeme, pánev zbavíme přebytečného tuku a zredukujeme na ní portské víno. Při servírování na plátky jablek položíme játra, lehce posypeme hrubou solí a přelijeme zredukovaným portským vínem.
Zdroj: Kachní játra na portském víně, opečený toast; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-jatra-na-portskem-vine-opeceny-toast [On-line 01.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář