reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kaldoun

Suroviny

  • majoránka
  • krůtí/kachní/husí drůbky
  • kořenová zelenina
  • pepř
  • máslo
  • sůl
  • strouhanka
  • hotová jíška
  • polévkové nudle
  • krůtí játra
  • vejce 1 ks
  • česnek

Do vody vložíme krůtí drůbky, krky i stehno, kořenovou zeleninu, málo mrkve a půlku celeru, osolíme a opepříme. Pomalu vaříme dvě až tři hodiny, potom scedíme. Vývar zahustíme jíškou, přidáme játrové knedlíčky. Játra umeleme, přidáme sůl, pepř, vejce, česnek, majoránku, trochu rozpuštěného másla a strouhanku, aby se daly vytvořit knedlíčky. Povaříme asi 10 minut, přidáme nudle a krátce povaříme. Nakonec do polévky přidáme nakrájené maso.

Zdroj: Kaldoun; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kaldoun-3  [On-line 07.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.