Suroviny
- pekingské zelí 2 kusy
- zázvor 1 oddenek
- česnek 1 palice
- cibule 1
- jarní cibulka 3
- ředkev bílá 1
- pórek 1
- rýžová či bramborová mouka 100 g
- rybí omáčka 100 ml
- chilli floky nebo mouka 100 g
- cukr 3 lžíce
- hrubá mořská sůl 200 g
- sezamové semínko 2 lžíce
Zelí rozčtvrtíme a vložíme do osolené vody.
Česnek, zázvor, cibuli, cukr, rybí omáčku a chilli rozmixujeme.
Pórek, jarní cibulky a ředkev nakrájíme na nudličky.
Rýžovou mouku s vodou provaříme a smícháme se zeleninou a pastou.
Připravenou směsí proložíme vrstvy listů zelí, vložíme do nádoby, přiklopíme víkem a necháme 3 dny kvasit v pokojové teplotě.
Poté dáme do lednice.
Zdroj: Kimchi; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/kimchi [On-line 07.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář