Suroviny
- kotlety bez kosti 5 ks
- mleté maso 500 g
- čerstvý hrášek hrst
- čerstvá mrkev hrst
- gorgonzola 200
- sádlo na smažení
- hladká mouka 1 lžíce
Smetanové brambory
- brambory 1 kg
- smetana ke šlehání 2 ks
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
Kotlety si naklepeme, mrkev pokrájíme na kostičky, sýr nakrájíme na trojúhelníčky. Dovnitř masa vložíme směs mletého masa smíchané s hráškem a mrkvi, dovnitř se dá kousek sýra a spojíme párátkem. Maso poprášíme moukou a orestujeme na sádle z obou stran, aby se zatáhlo. Kotlety vložíme do pekáče, zalijeme výpekem spolu s horkou vodou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů, pečeme asi hodinu.
Smetanové brambory: Brambory si omyjeme, oloupeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme, vyskládáme do pekáče a dáme do trouby na 20 minut na teplotu 180 stupňů. Když jsou brambory poloměkké, nalijeme na ně dvě smetany, a hlídáme, aby se smetana celá nevypekla, měla by zůstat omáčka. Pečeme ještě 45 minut, teplotu stáhneme na 170 stupňů. Hotové brambory dozdobíme petrželkou.
Zdroj: Kotlet plněný sýrem, mletým masem, zeleným hráškem a karotkou, smetanové brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kotlet-plneny-syrem-mletym-masem-zelenym-hraskem-karotkou-smetanove-brambory [On-line 26.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář