Suroviny
- kuřecí skelety 3 ks
- prsní řízky 3 ks
- bílá cibule 1 ks
- červená cibule 1 ks
- celer 1/2 ks
- petržel 3 ks
- mrkev 3 ks
- pórek 1 ks
- sterilovaná kukuřice a hrášek 1 plechovka
- sůl
- pepř 4 barev
Játrové knedlíčky:
- vepřová a hovězí játra 300 g
- strouhanka
- česnek
- žloutek 1 ks
- sůl
- majoránka
Očištěnou zeleninu, skelety a prsní řízky vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, osolíme a necháme vařit 30 – 40 minut. Po uvaření vyjmeme skelety, maso a zeleninu z hrnce. Vývar scedíme, přelijeme do připraveného hrnce a uvedeme do bodu varu. Přidáme připravené knedlíčky a kukuřici s hráškem. Vaříme cca 15 minut. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, maso nakrájíme na kousky a vše přidáme do polévky. Dochutíme solí a pepřem.
Na játrové knedlíčky si rozmixujeme játra s česnekem, přidáme majoránku, sůl, žloutek a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty tvarujeme knedlíčky a zavaříme je do polévky.
Zdroj: Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky trochu jinak; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-trochu-jinak [On-line 19.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář