Suroviny
- hovězí krk 300 g
- sůl
- česnek 10 g
- sušené houby 10 g
- loupané brambory 300 g
- kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel) 600 g
- pepř celý černý
- nové koření
- cibule 500 g
- kmín
- vejce 3 ks
- petželová nať
Opláchnuté, pomleté hovězí maso vložíme do studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Sebereme pěnu z vývaru a snížíme příkon tepla. Přidáme celý pepř, nové koření, kořenovou zeleninu a cibulí se slupkou. Necháme táhnout aspoň hodinu. Poté zeleninu vyjmeme z vývaru, přidáme namočené a propláchnuté houby, vložíme na kostičky nakrájené syrové brambory, zeleninu nakrájenou na nudličky a cibuli na kolečka. Necháme krátce povařit, pak zašleháme rozkvedlaná vejce a necháme je srazit. Polévku dochutíme a podáváme s nadrobno nakrájenou petrželovou natí.
Zdroj: Moravská cibulačka s hovězím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/moravska-cibulacka-s-hovezim-masem [On-line 04.03.2017]
Poslední tip, trik či komentář