Suroviny
- polévkové koření
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
Rybí polévka:
- máslo 200 g
- cibule 1 ks
- sůl
- česnek 1 stroužek
- vejce 1 ks
- maso z kapra
- vnitřnosti z kapra
Vánoční česnečka speciál:
- máslo 200 g
- hladká mouka
- česnek dle chuti
- vejce 2 ks
Den předem si uvaříme zvlášť rybí hlavy a ve druhém hrnci vnitřnosti. Narybí polévku na másle osmahneme cibuli, přidáme kořenovou zeleninu najemno nastrouhanou a opečeme do zlatova. Teď přidáme obrané maso z kapra, prolisovaný česnek a polévku uvedeme k varu. Nakonec přidáme rozšlehané vejce.
Na vánoční česnečku si na másle uděláme zásmažku, kterou zředíme vodou, přidáme prolisovaný česnek, uvedeme k varu, vlijeme rozšlehaná vejce a dochutíme polévkovým kořením.
Zdroj: Naše vánoční rybí polévka, vánoční česnečka speciál; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nase-vanocni-rybi-polevka-vanocni-cesnecka-special [On-line 19.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář