reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Poctivý domácí boršč

Suroviny:

  • 400 g předního hovězího masa
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 červené řepy
  • 3 brambory, velikosti řepy
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 2 mrkve a menší kus celeru
  • stejné množství bíléhohlávkového zelí
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce octa
  • 1–2 lžíce krupicového cukru
  • sůl a mletý pepř
  • zakysaná smetana a zelenápetrželka na ozdobu

Do hrnce nalijte zhruba 1,5 litru studené vody a vložte do ní hovězí maso.

Přidejte sůl, bobkové listy, pepř a nové koření a vařte na velmi mírném plameni doměkka. Bude to trvat minimálně dvě hodiny. Hotový vývarpřeceďte do druhého hrnce.

Přidejte do něj brambory a červenou řepu,obojí oloupané a nakrájené na kostičky a opět přiveďte k varu.

Zatímco se brambory a řepa vaří, rozpusťte si na pánvi máslo. Nechtena něm zesklovatět cibuli, pak přidejte i mrkev, celer a zelí, vše očištěnéa nakrájené a za občasného promíchání opékejte dozlatova, těsně před koncem vmíchejte sladkou papriku.

Zeleninu z pánve přidejte do polévky a s ní i protlak, oceta cukr a společně vařte ještě zhruba půl hodiny, až jsou všechny surovinyměkké a jejich chutě se propojí.

Před dokončením boršč ochutnejtea dolaďte ho solí, octem, cukrem i pepřem tak, aby vám vyhovoval.

Hotový boršč na talířích ozdobte kopečkem kysané smetany a petrželkou.

Zdroj: Poctivý domácí boršč; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-pro-teplo-pohodu-od-karoliny?special=773951  [On-line 25.01.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.